Kančí ragú s knedlíčky

Maso nakrájíme na kostičky (cca 2 cm). Cibuli s kořenovou zeleninou nasekáme najemno a orestujeme na oleji do zlatova. Přidáme maso, opět restujeme, osolíme a přidáme natrhaný čerstvý tymián. Přikryjeme pokličkou, a až když maso pustí šťávu, nalijeme rajčatový protlak. Podlijeme vodou a dusíme doměkka cca 2 hodiny. Pro zjemnění můžeme do masa přilít smetanu […]

Srnčí kýty s brusinkami

Cibuli osmahneme na tuku, přidáme maso. Opepříme, osolíme. Postupně přidáváme povidla – orestovat, zázvor a na konec brusinky. Chvíli smažíme a přelijeme červeným vínem. Ingredience: 600 g srnčí kýty-nudličky, 1 větší cibule-kostičky, 2 lžíce povidel, 4 lžíce brusinek, 1 dcl červeného vína, špetka zázvoru Doba přípravy pokrmu: do 45 minut Počet osob, pro které je […]

Americký los aneb Moos anebo Elk

Nakrájet slaninu na centimetrové kostky a na středním ohni ji nechat vysmažit dozlatova. Kostky špeku vyjmout děrovanou naběračkou a dát je stranou. Nakrájet maso na 4 – 5 cm kostky a na prudkém ohni je osmažit na tuku ze slaniny. Zamíchat dovnitř mouku, snížit teplotu a po chvíli mouku smažit na světlou jíšku, což potrvá […]