Papriky se sýrem a šunkou

Papriky omyjte a rozkrojte podélně na dvě půlky. Vyčistěte je od zrníček a dužiny, stopku jim zachovejte. Do velké mísy nastrouhejte na hrubém struhadle šunku a potom stejné množství sýru. Prolisujte česnek a promíchejte. Můžete přidat hrst petrželky, pažitky nebo nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Do hrnečku rozklepněte vejce, rozmíchejte je s trochou mléka nebo smetany. […]

Pečený lilek s česnekem a smetanou

Lilek opláchneme, rozřízneme napůl a propícháme vidličkou, položíme řezem vzhůru na plech vyložený pečicím papírem, lehce osolíme a potřeme olivovým olejem. Vložíme do středně rozehřáté trouby a pečeme cca 20 minut, před koncem pečení potřeme lisovaným česnekem a ještě krátce dopečeme, aby se uvolnilo česnekové aroma. Servírujeme se zakysanou smetanou, posypané bylinkami. Ingredience: * 1 […]

Rizoto s řeřichou

Ve větším hrnci rozpustíme polovinu dávky másla, přidáme cibuli a zpěníme 3 minuty. Přidáme rýži, osmahneme asi 5 minut (rýže nám zesklovatí) a zalijeme 1 hrnkem vývaru. Vaříme za mírné teploty a občasného míchání, až se vývar vsákne. Přidáme další hrnek a občas promícháme, až se opět vývar vsákne. Pak přilijeme poslední hrnek vývaru, občas […]

Rajčata po italsku

Rajská jablíčka omyjeme, seřízneme špičku (nevyhazujeme) a vnitřek vydlabeme do mísy. Směs smícháme se solí, pepřem, nakrájenou bazalkou, syrovou rýží a česnekem a naplníme jí vydlabaná rajčata. Rajčata přiklopíme uříznutou špičkou a vložíme do pekáčku s olivovým olejem. Oloupeme brambory, nakrájíme je na plátky a vyložíme jimi pekáček s olivovým olejem. Na brambory navršíme naplněná […]

Rajčatový salát

Rajčátka omyjte a promíchejte s mozzarelou. Osolte, opepřete a těsně před podávání zalijte lžící olivového oleje a navrch natrhejte lístky bazalky. Podávejte s opečeným bílým pečivem. Ingredience: 200 g cherry rajčátek 150 g kuliček mozzarely bazalku sůl pepř olivový olej Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno VN:F [1.6.3_896]Hodnotit recept:momentík…Body: […]

Plněné lilky

Lilky omyjte, podélně je rozkrojte, osolte a nechte 10 minut odležet. V ohnivzdorné míse rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Sůl z lilků seškrábněte, půlky lilků do dvou třetin vydlabejte. Pak je ze všech stran opečte na oleji a nechte vychladnout. Nakonec je vymažte hořčicí. Cibuli i česnek nasekejte spolu s s vydlabanou dužninou nadrobno. Směs […]

Fusilli s rajčatovou omáčkou

Rajčata vařte několik minut v osolené vodě, vyjměte je, zchlaďte a oloupejte. Nakrájejte je na menší kousky. Česnek a cibuli zpěňte na oleji, přidejte několik natrhaných lístků bazalky. Když cibule zesklovatí, přidejte rajčata, osolte je a opepřete. Důkladně promíchejte. K omáčce po 45 minutách přidejte další natrhané lístky bazalky. Když se rajčata důkladně rozvaří, propasírujte […]

Těstoviny se špenátovou omáčkou

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Špenát spařte a umelte, pár listů si dejte stranou na ozdobení. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a poduste ji na oleji doměkka. Pro zjemnění chuti můžete přidat máslo. Zaprašte moukou, promíchejte a chvíli smažte. Přilijte smetanu, přidejte špenát a za stálého míchání postupně přidávejte tavený sýr. Podle potřeby zřeďte […]

Omeleta s fazolovými lusky

Lusky omyjte, zbavte konců a tuhých vláken, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji. K cibuli přidejte scezené fazolky a společně krátce restujte. Ochuťte paprikou a pepřem. Z rozšlehaných vajec upečte omeletu a naplňte ji fazolkami. Podávejte teplé. Ingredience: 600 g zelených fazolových lusků 1 cibuli 6 […]

Lilky na neapolský způsob

Omyté a očištěné lilky nakrájejte na plátky silné 1 cm, osolte a nechte odstát na sítku. Potom plátky lilku omyjte, osušte, obalte v mouce a po obou stranách osmažte v horkém oleji. Cibuli nakrájenou nadrobno poduste v jiné pánvi na oleji. Přidejte sterilovaná rajčata a rajský protlak. Směs ochuťte bazalkou, solí, pepřem a cukrem. Asi […]