Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě

reklama


Postup přípravy receptu:

Maso nakrájíme na kousky velké asi 1,5×1,5 cm, přimícháme sůl, kterou si PŘESNĚ navážíme !!!
Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a dáme vařit do vody (úplně potopené).
První den vaříme od doby varu 2 hodiny. Do druhého dne necháme skleničky v hrnci.
Druhý den vaříme maso od doby varu jednu hodinu. Po mírném zchladnutí vody skleničky vyndáme a dáme je do sklepa, nebo do spíže.
Právě když to nebudete dělat jenom z libového masa, tak se vytvoří takový dobrý rosol.
Maso je dobré s chlebem, můžeme z něho připravovat rizoto, směs na těstoviny, nebo si ho dát k bramborám.

Ze čtyř kil masa je asi 7 zavařovacích sklenic o obsahu 720 ml. HLAVNĚ nezapomeňte dát správný poměr soli k masu.

Ingredience:

1 kg hodně libového bůčku s kůží, nebo bůček napůl s pleckem, 1,9 dkg rychlosoli, nebo-li pragandy.

Doba přípravy pokrmu: do 2 dnů

veprove-maso-zavarene.jpg (6 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 10.0/10 (Hodnoceno: 3 x)

One thought on “Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě

  1. Všude Praganda! Proboha živého! Proč si do dobrot, co si děláte doma, dobrovolně cpete tu chemii?! Tohle nepochopím. Doma se se zavařováním dělám ne abych ušetřil, ale abych si pochutnal a necpal do sebe svinstva, co nám servírují výrobci. Tak holt maso nebude růžové, ale nebude o nic méně chutné:-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *