Zapečená skopová žebírka

reklama


Postup přípravy receptu:

Žebírka posekáme (tím se míní jen tolik, že žebírka jsou zkrátka velká a občas se nevejdou do hrnce, ideální je poprosit hned u řezníka, aby vám je rozsekli na půl) a uvaříme v osolené vodě s jednou cibulí, celerem a libečkem.

Brambory a zbylou cibuli nakrájíme na kolečka. Do pekáče rozložíme brambory a cibuli, opepříme a posypeme pokrájenou petrželkou. Na tuto vrstvu dáme obrané maso z žebírek, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a pokryjeme další vrstvou brambor a cibule. Tak pokračujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Poslední vrstvu tvoří brambory. Vše zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou v troubě. Před dopečením pokličku sundáme.

Ingredience:

skopová žebírka 1 kg, cibule 3 ks, celer kousek, nať libečku, brambory 600- 700 g, mletý pepř, petrželka, sůl, česnek 5 stroužků

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

zapecena-skopova-zebirka.jpg (52 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 6.5/10 (Hodnoceno: 2 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *