Vepřové plátky s hříbky

reklama


Postup přípravy receptu:

Smíchejte veškeré přísady na marinádu a maso v ní uložte v uzavřeném sáčku nebo míse přes noc v lednici. Nakrájejte houby na kostičky, šalotku nadrobno a rozmačkejte česnek. Na pánvi rozehřejte olej. Do horkého oleje vložte houby, dokud nepustí šťávu. Osolte, opepřete a dejte trochu kmínu. Přidejte máslo, šalotku a česnek. Chvíli poduste. Do pekáčku dejte maso, obložte houbami, zakryjte a pečte cca 1 – 1,5 hodiny, dokud není maso měkké.

Ingredience:

* Marináda na maso:
* 1 kg vepřového masa
* 100 ml sójové omáčky
* šťáva z jednoho citronu
* 40 ml balzamikového octa
* 2 stroužky mletého česneku
* 1 lžička mletého zázvoru
* 1 šálek vody
* sůl a pepř
* Houby:
* 500 g hub – nejlépe hřibů
* 2 šalotky
* 2 stroužky česneku
* 2 lžičky oleje
* 2 lžičky másla
* sůl a pepř a mletý kmín

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

veprove-platky-s-hribky.jpg (15 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 10.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *