Vepřová pečeně s dušenou zeleninou

reklama


Postup přípravy receptu:

Den před pečením masa připravíme vývar. Zeleninu pečlivě očistíme, necháme ji vcelku a společně s pár stroužky česneku a na čtvrtiny nakrájenou cibulí vložíme do hrnce s vodou. Přidáme kostku masoxu, přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Zeleninu vyjmeme, necháme vychladnout a uchováme v chladničce. Maso omyjeme a naložíme ho do vlažného vývaru tak, aby alespoň půlka ležela ve vývaru. Necháme v ledničce a po cca 5 – 8 hodinách maso otočíme. Druhý den maso vyjmeme, osolíme, jemně potřeme olivovým olejem a dáme do pekáče, do předem vyhřáté trouby. Po pár minutách, až se maso zatáhne, podlijeme trochou vývaru a obložíme téměř uvařenou zeleninou. Maso pečeme cca 45 minut, podle potřeby podléváme vývarem, aby se zelenina nepřipekla. Asi po 20 minutách pečení přidáme do pekáče také bobkový list. Hotovou pečeni krájíme až na stole a podáváme nejlépe s vařeným nebo opečeným bramborem.

Ingredience:

vepřové kotlety (vcelku), menší mrkve, kořenová petržel, řapíkatý celer, bobkový list, sůl, pepř, olivový olej, česnek, cibule., masox

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

veprova-pecene-s-dusenou-zeleninou.jpg (17 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *