Vepřová krkovička se zelným přelivem

reklama


Postup přípravy receptu:

Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme.Nakrájíme cibuli a rajčena větší kousky, špičaté zelí na 1/2 cm proužky, česnek oloupeme a nakrájíme na půlky.
Do zalépací nádoby dáme olej, cibuli, nakrájené zelí, rajče a česnek.Na to položíme okořeněné maso, podlijeme trochou vody a smetanou na vaření.Zakryjeme poklicí a dáme do trouby na 220 stupňů asi na půl hodiny.
Pak poklici sundáme a maso dopečeme.
Když je maso měkké, vyjmeme ho a uložíme na teplé místo.
Zeleninu rozmixujeme, přecedíme, aby byl přeliv hladký, dochutíme šlehačkou solí a pepřem.
Podáváme s brambory, knedlíkem nebo rýží.Maso na talíři přelijeme omáčkou.Dobrou chuť.

Ingredience:

4 silnější plátky vepřové krkovice, 1/2 hlávky špičatého zelí, 1 rajče, 1 větší cibule,6 stroužků česneku,trochu oleje, sůl a pepř dle chuti, 1 smetana na vaření, 1/2 kelímku smetany na šlehání

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 10.0/10 (Hodnoceno: 2 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *