Vánoční vařený kapr s ořechovo-jablečným máslem

reklama


Postup přípravy receptu:

Kapra uvaříme v osolené, okyselené vodě s kořením (můžeme použít i cibuli a kořenovou zeleninu) při teplotě cca 80-85°C po dobu cca 10-15 minut. Máslo utřeme do měkka, přidáme nadrobno posekané ořechy a dužinu z jablka. Lžičkou vytvarujeme z másla noky které položíme na teplé porce ryby.

Ingredience:

4 ks kapra (60-80 g)
Ocet či citrónová šťáva
Sůl, 2 kuličky pepře, nového koření, bobkový list
Pomeranč

Ořechovo-jablečné máslo:
80g másla
30g posekaných vlašských ořechů
100g nadrobno nakrájených jablek bez slupek (příp. hrušek)

Doba přípravy pokrmu: do 30 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

vareny-kapr.jpg (30 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *