Postup přípravy receptu:
Vanilkový lusk podélně nakrojíme a dřeň z něj vyškrabeme. Máslo ušleháme do pěny. Přitom do něj zašleháme cukr, sůl a vanilkovou dřeň. Šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Na krém prosejeme mouku, přidáme mandle a vše promícháme. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme papírem na pečení a stříkáme různé tvary. Pečivo ozdobíme oranžátem nebo kandovanou třešní. Pečeme asi 15 minut.
Cukroví dáme vychladnout na kuchyňskou mřížku. Čokoládovou polevu rozpustíme v horké vodní lázni a pečivo v ní podle libosti máčíme.
Ingredience:
Na asi 65 kousků:
1 vanilkový lusk
175 g másla
125 g cukru
špetka soli
125 g polohrubé mouky
60 g mletých mandlí
50 g na kostičky nakrájeného oranžátu nebo kandovaných třešní
200 g mléčné nebo hořké čokolády
Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno
Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno