Vánoční smažený kapr

reklama


Postup přípravy receptu:

Vykostěného kapra zbaveného kůže nakrájíme na 3-4cm kousky, tak aby se nám později lépe smažily. Porce kapra nasolíme a vložíme na několik hodin do mléka. Strouhanku na klasický trojobal prosejeme přes sítko do hlubokého talíře nebo misky a do dalších dvou nasypeme mouku a vajíčko rozmíchané s trochou mléka. Porce kapra vyndáme z mléka, obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka) a pozvolna smažíme na pánvi na oleji. Po osmažení necháme přebytečný olej vsáknout do papírové utěrky.

Ingredience:

* 1 menší kapr (cca 1 až 1,5 kg) vykostěný a bez kůže
* strouhanka
* vajíčko
*hladká mouka
* mléko
* sůl

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

smazeny-kapr.jpg (22 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *