Vánoční slepované ořechové koláčky

reklama


Postup přípravy receptu:

Z mouky, 75 g cukru, 150 g másla, špetky soli a 80 g mletých ořechů rychle vypracujeme hladké těsto. Dáme je na hodinu odpočinout. Na náplň rozpustíme zbývající máslo, zbývající cukr, zbývající mleté ořechy, meruňkovou zavařeninu a rum. Troubu předehřejeme na 180° C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát o síle asi 5 mm. Vypíchneme koláčky o průměru asi 4,5 cm. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Zasuneme na střední lištu a pečeme zhruba 15 minut. Sejmeme z plechu a dáme vychladnout na kuchyňskou mřížku. Polovinu koláčků potřeme náplní a přiložíme druhou polovinu. Čokoládou rozpustíme ve vodní lázni a utřeme ji se smetanou. Slepené koláčky čokoládou potřeme a ozdobíme půlkami vlašských ořechů. Před podáváním můžeme koláčky ještě lehce pocukrovat.

Příprava asi 60 minut., odpočinek asi 60 minut., pečení asi 15 minut., kousek asi 160 kcal., 2 g bílkovin., 10 g tuku., 14 g sacharidů.

Tip – náplň do ořechových koláčků bude výraznější, když do ní ještě přimícháme lžíci surové marcipánové hmoty a trochu rumu.

Ingredience:

250 g polohrubé mouky
125 g cukru
vejce
200 g másla
špetka soli
120 mletých jader vlašských ořechů
75 g meruňkové zavařeniny
lžíce rumu
100 g horké čokolády
2 lžíce smetany ke šlehání
80 g jader vlašských ořechů
lžíce moučkového cukru

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

slepovane-kolacky.jpg (10 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *