Vánoční perníčky

reklama


Postup přípravy receptu:

Med mírně nahřejeme, přidáme vejce, cukr a rozehřátý tuk. Rozšleháme a tuto směs vlijeme do mouky proseté s kořením, sodou a nastrouhanou citronovou kůrou. Vypracujeme těsto a necháme ho alespoň hodinu v chladu odpočinout.

Pak z něj vyválíme plát 3 – 4 mm silný plát a formičkou z něj vykrájíme různé tvary. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 170 °C zvolna upečeme. Vychladlé tvary zdobíme polevou.

Ingredience:

Na těsto:
120 g medu
2 vejce
160 g moučkového cukru
60 g rostlinného tuku
400 g hladké mouky
1 lžička koření do perníku
1 lžička jedlé sody
citronová kůra
vejce na potření těsta
Na ozdobení:
citronová nebo bílá čokoládová poleva

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

pernicky-vanocni.jpg (11 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 10.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *