Vánoční krokantové kloboučky

reklama


Postup přípravy receptu:

Z mouky, 50 g cukru, 125 g másla, soli, kakaa a citronové kůry připravíme těsto. Uložíme asi na 30 minut do chladničky.

Z těsta vyválíme 1/2 cm silný plát těsta. Vypícháme kolečka o průměru 6 cm, doprostřed vypíchneme dírku. Kolečka rozložíme na plech a necháme asi 30 minut v chladu.

Troubu předehřejeme na 180 °C. V rendlíku ohřejeme med, zbylý cukr, smetanu a zbylé máslo. Vmícháme mandlové lupínky a citronát a necháme na sporáku, dokud směs nezíská zlatavou barvu.

Těstová kolečka potřeme rozšlehaným žloutkem, do dírek rozdělíme krokantovou směs. Pečeme asi 35 minut. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.

Kandované třešně nakrájíme na kousky a vmáčkneme do ještě teplých kloboučků a necháme zcela vychladnout.

Ingredience:

Na asi 40 kousků:
200 g hladké mouky
110 g cukru
165 g másla
sůl
1 lžíce kakaa
2 lžičky strouhané citronové kůry
1 lžíce medu
40 ml smetany
100 g mandlových lupínků
20 g sekaného citronátu
1 žloutek
kandované zelené třešně

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

krokantove_kloboucky.jpg (9 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *