Vánoční jemné čokoládové kuličky

reklama


Postup přípravy receptu:

Nejprve nahrubo nasekáme čokoládu. Potom ji společně s mlékem za stálého míchání a při mírné teplotě rozpustíme. Také máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Do čokolády zašleháme 100 g moučkového cukru a žloutky. Pomalu vmícháme máslo, dobře propracujeme a hmotu uložíme zhruba na 3 hodiny na chladné místo.

Ze ztuhlé čokoládové hmoty vytvarujeme rukama malé kuličky. Polovinu jich obalíme v kakau a druhou v moučkovém cukru a necháme trochu zaschnout.

Nakonec je poskládáme do papírových košíčků a uložíme na misku nebo do krabičky.

Ingredience:

Na 30 kousků:
300 g hořké čokolády
5 lžic mléka
125 g másla
150 g moučkového cukru
4 žloutky
30 g kakaového prášku
30 papírových košíčků

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

jemne_cokoladove_kulicky.jpg (11 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *