Vánoční jazýčky z pomerančů

reklama


Postup přípravy receptu:

Smícháme máslo se 125 g moučkového cukru, solí, moučku, pomerančovou esencí a likérem. Vypracujeme těsto a zabalíme ho do folie. Uložíme ho na 60 minut do chladničky.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto položíme na moukou vysypaný vál a vyválíme z něj placku asi 3 mm silnou. Z těsta vykrajujeme tvary a rovnáme je na plech. Dáme do trouby a 5 minut pečeme. Hotové cukroví sejmeme z plechu a necháme vychladnout.

Omyjeme pomeranč. Kanelovacím nožem vykrájíme z kůry tenké proužky. Ovoce rozkrájíme a vymačkáme šťávu. Smísíme ji se zbývajícím moučkovým cukrem a polevou potřeme cukroví. Na každý kousek přilepíme proužek kůry a necháme ztuhnout.

Ingredience:

Na asi 80 kousků:
250 g másla
375 g moučkového cukru
špetka soli
350 g hladké mouky
2 lžíce pomerančové tresti
2 lžíce pomerančového likéru

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

jazycky_z_pomerancu.jpg (9 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *