Vánoční Išelské dortíčky

reklama


Postup přípravy receptu:

Mouku prosejeme, přidáme moučkový a vanilkový cukr, změklý tuk, žloutky, kakao, nastrouhané mandle a oříšky, skořici a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout asi hodinu v chladu.

Z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a formičkou z něj vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a zvolna upečeme.

Vychladlá kolečka slepíme krémem, povrch přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme oloupanou mandlí.

Příprava mandlového krému:
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, po částech přidáme pudink a rum.

Tip: Přidejte do krému asi 50 g oloupaných a nadrobno pokrájených (nebo nastrouhaných)mandlí.

Ingredience:

Na těsto:
250 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
160 g másla nebo rostlinného tuku
2 žloutky
1 lžíce kakaa
40 g mandlí
40 g lískových oříšků
mletá skořice
citronová kůra

Mandlový krém:
250 ml mléka
1 pudinkový prášek s mandlovou příchutí
150 g másla
100 g moučkového cukru
1 lžička rumu

Na ozdobení:
čokoládová poleva
oloupané mandle

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

iselske_dorticky.jpg (7 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *