Vaječná tlačenka

reklama


Postup přípravy receptu:

Zeleninu vsypeme do vroucí vody a krátce vaříme. Scedíme ji a necháme vychladnout. Jogurt promí­cháme s majonézou, opepříme, osolíme a přikápne­me ocet. Nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahříváme ve vodní lázni, až se rozpustí. Do vychladlé želatiny vmícháme jogurtovou hmotu.

Na dno formy vyložené fólií nalijeme část jogurtové majonézy a necháme ztuhnout. Do zbylé hmoty vmícháme uvařenou zeleni­nu a nadrobno nakrájenou šunku.

Vejce položíme do formy za sebou a kolem nich urovnáváme ochucenou jogur­tovou hmotu, až je úplně zakryjeme. Povrch uhladíme a necháme přes noc ztuhnout.

Ingredience:

20 g práškové želatiny, 300 ml studené vody, 200 g mražené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev), 150 g bílého jogurtu, 125 g majoné­zy, bílý pepř, sůl, 2 lžíce octa, 150 g šunky, 3 vejce uvařená natvrdo, ředkvičkové výhonky, 1 lžíce nahrubo nastrouhané mrkve příp. salát frisée

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

vajecna-tlacenka.jpg (11 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *