Uzená polévka s kroupami

reklama


Postup přípravy receptu:

Ve větším hrnci vaříme uzená žebra. Pozor, vodu nesolíme – žebra jsou už tak dost slaná! Přidáme libeček, nové koření, bobkové listy a koření. Během vaření masa si připravíme kroupy. Vaříme je v neosolené vodě, které musí být velké množství, protože kroupy díky ní hodně nabývají. Kroupy ochutnáváme – nikdy není jisté, který jsme koupili druh – doba vaření se mnohdy liší i o 10 minut. Když jsou hotové (al dente), tak je scedíme a propláchneme studenou vodou – zbavíme je šlemu. Zhruba za hodinu jsou uvařená žebra. Připravíme si nový hrnec, ve kterém na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli do světle hněda. Žebra vyjmeme a vývar scedíme do hrnce s cibulí. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a cca 10 minut vaříme. V této době obereme maso z žeber, nakrájíme nadrobno a přidáme do polévky. Po oněch 10 minutách přidáme hrášek a kroupy. Vaříme asi 5 minut. Potom vypneme vařič, přidáme majoránku a nasekanou petrželku. Zamícháme, dochutíme dle své chuti a můžeme podávat.

Ingredience:

* 1 kg uzených žeber
* 2 lžíce sádla
* 1 větší cibule
* 1 hrnek velkých krup
* 1 hrnek zeleného hrášku (může být i zmražený)
* 1 větší mrkev
* 3 lístky libečku (není nutné)
* 1 špetka majoránky
* 2 kousky bobkového listu
* 5 kuliček nového koření
* 5 kuliček celého pepře
* čerstvá petrželka
* pepř a sůl
* maggi

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

uzena-polevka-s-kroupami.jpg (15 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *