Újezdský brabeček malého Járy

reklama


Postup přípravy receptu:

Plátky masa zbavíme případ­ných okrajových blan, naklepe­me je a po obou stranách osolí­me a opepříme. Do mletého masa dáme zbytek pepře a soli, rozmačkaný (utřený) česnek, koření a dobře promícháme. Ochutnáme – mělo by být příjemně pikantní, i trochu ostřejší.

Na připravený plátek masa položíme silnější plátek salámu a celý plátek i se salámem po­třeme upraveným mletým masem. Srolujeme do závitku a upevníme masovými jehlami nebo párátky.

Prudce po všech stranách opečeme na pánvičce na tuku, vše přelijeme do pekáčku, podli­jeme trochou vřelé vody a pod pokličkou (či alobalem) necháme dělat v troubě dost horké 20-30 minut. Potom závitky obrátíme, podle potřeby podlijeme a už bez pokličky (alobalu) dopečeme za 20 minut tak, že je povrch zá­vitků opečený dozlatova. Měkké závitky dáme do tepla, šťávu do­plníme vřelou vodou s kouskem masoxu na potřebné množství.

Příloha – hranolky, různě upravené další brambory, oblo­ha podle zvyku a možností (na­př. tatarka, na kroužky nakráje­ná cibule, různá zelenina, hláv­kový salát).

Ingredience:

4 plátky vepřového masa (nej­lepší je krkovička, ale může­me použít i kotletu či plecko), 200 g měkkého salámu, 200-250 g mletého masa (do­brý je libový bůček), 1,5 špet­ky pepře a 1,5 špetky soli – část na plátky a zbytek do mletého masa, 3-4 stroužky česneku, 1,5 lžičky koření do mletého masa (ale můžeme použít i jiné – na guláš, koře­nící sůl Texas gril, vegetu, gri­lovací koření apod.), kousek masoxu.

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *