Turecká pizza

reklama


Postup přípravy receptu:

Droždí rozpustíme v 1/4 l vlažné vody. Dohladka rozmícháme s moukou a solí. Necháme 45 min. odpočinout.

Omytá rajčata zbavíme jader, olou­peme a nakrájíme. Cibulky nakrájíme šikmo na kolečka. Paprikové lusky podélně rozkrojíme, zbavíme jader, nasekáme. Petržel drobně nasekáme. Mletě maso, paprikové lusky, petržel, sůl, pepř, papriku a kmín smícháme. Cibuli najemno nakrájíme a přimíchá­me do sekané. Červené cibule nakrájí­me na kolečka.

Troubu předehřejeme na 225 °C. Těsto zpracujeme a rozdělíme na 4 díly. Vytva­rujeme do vaniček s okrajem. Potřeme olejem plechy, vaničky na ně rozložíme a naplníme masovou směsí. Přidáme další pňpravené ingredience a potřeme olejem. Okraje zahneme dovnitř. Pizzu pečeme zhruba 15 min.

Ingredience:

Na těsto:
20 g droždí, 450 g mouky, 1 lžička soli.

Na oblohu:
2 rajčata, 4 jarní cibulky, 2 paprikové lusky, 2 svazky petržele, 2 červené cibule, sůl, 250 g jehněčího sekaného masa, pálivá paprika, pepř, 1/4 lžičky kmínu, 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje.

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

turecka-pizza.jpg (12 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *