Trojhránky s bílkovou polevou

reklama


Postup přípravy receptu:

Ušleháme margarín a hnědý cukr. Přidáme sůl, vanilinový cukr, mouku, po částech oříšky a po troškách mléko. Vše zpracujeme ve vláčné těsto. Troubu předehřejeme na 175 °C.

Na plech dáme pečicí papír. Oříškovou směs nasekáme nahrubo. Polovinu rozdělíme na plech. Tuto drť potřeme těstem a pečeme cca 20 minut.

Mezitím ušleháme z bílku tuhý sníh. Vmícháme do něj bílý cukr a šleháme, dokud sníh s cukrem nedrží i v nádobě dnem vzhůru. Potom přimícháme zbývající oříšky.

Upečené těsto potřeme sněhovou hmotou a pečeme opět asi 15 minut. Papír s cukrovím vezmeme z plechu a na kuchyňské mřížce necháme vychladnout. Plát nakrájíme na trojhránky.

Ingredience:

Na asi 40 kousků:
200 g margarínu
100 g hnědého cukru
špetka soli
1 balíček vanilinového cukru
150 g hladké mouky
100 g mletých lískových oříšků
3 lžíce mléka
200 g oříškové směsi
1 bílek
50 g bílého cukru

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

trojhranky_s_bilkovou_polevou.jpg (11 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 10.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *