Těstoviny se špenátovou omáčkou

reklama


Postup přípravy receptu:

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Špenát spařte a umelte, pár listů si dejte stranou na ozdobení. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a poduste ji na oleji doměkka. Pro zjemnění chuti můžete přidat máslo. Zaprašte moukou, promíchejte a chvíli smažte. Přilijte smetanu, přidejte špenát a za stálého míchání postupně přidávejte tavený sýr. Podle potřeby zřeďte mlékem. Ochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Nechte přejít varem a odstavte z ohně. Podávejte posypané sýrem a ozdobené špenátovými listy.

Ingredience:

400 g těstovin

na omáčku:
500 g čerstvého špenátu
2 cibule
3 lžíce oleje
1 lžičku másla
1 lžíci hladké mouky
200 ml smetany na vaření
1 tavený sýr
100 ml mléka
2–3 stroužky česneku
150 g tvrdého strouhaného sýra
sůl, pepř

Doba přípravy pokrmu: do 30 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

testoviny-se-spenatovou-omackou.jpg (25 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *