Rizoto s řeřichou

Ve větším hrnci rozpustíme polovinu dávky másla, přidáme cibuli a zpěníme 3 minuty. Přidáme rýži, osmahneme asi 5 minut (rýže nám zesklovatí) a zalijeme 1 hrnkem vývaru. Vaříme za mírné teploty a občasného míchání, až se vývar vsákne. Přidáme další hrnek a občas promícháme, až se opět vývar vsákne. Pak přilijeme poslední hrnek vývaru, občas […]

Rychlé špagety

Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte do zlatova, přidejte maso, osolte, ochuťte kořením a osmažte cca 10 minut. Pečlivě obracejte. Přidejte kečup a cikánskou omáčku a vařte dalších asi 15 minut. Pravidelně míchejte. Pokud je omáčka příliš řídká, zahustěte trochou hotové jíšky. Špagety připravte dle návodu a podávejte s omáčkou. Ingredience: * 1 balíček špaget * […]

Fusilli s rajčatovou omáčkou

Rajčata vařte několik minut v osolené vodě, vyjměte je, zchlaďte a oloupejte. Nakrájejte je na menší kousky. Česnek a cibuli zpěňte na oleji, přidejte několik natrhaných lístků bazalky. Když cibule zesklovatí, přidejte rajčata, osolte je a opepřete. Důkladně promíchejte. K omáčce po 45 minutách přidejte další natrhané lístky bazalky. Když se rajčata důkladně rozvaří, propasírujte […]

Těstoviny se špenátovou omáčkou

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Špenát spařte a umelte, pár listů si dejte stranou na ozdobení. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a poduste ji na oleji doměkka. Pro zjemnění chuti můžete přidat máslo. Zaprašte moukou, promíchejte a chvíli smažte. Přilijte smetanu, přidejte špenát a za stálého míchání postupně přidávejte tavený sýr. Podle potřeby zřeďte […]

Gnocchi s pestem

Omytou bazalku, oloupaný česnek, sýr, oříšky a sůl důkladně rozmixujte. Podle chuti můžete přidat více sýra, případně oleje. Podávejte s teplými těstovinami. Pokud vám pesto zbude, uchovejte ho ve skleničce přelité olejem, uzavřete a spotřebujte nejpozději do týdne. Ingredience: 1 svazek bazalky 3 stroužky česneku 4 lžíce olivového oleje 150 g parmazánu 30 g piniových […]

Špagety s boloňskou omáčkou

Na malém množství oleje osmažte nakrájenou cibuli a natrhanou šunku. Přidejte na kousky nakrájený celer, mrkev a orestujte. Přimíchejte mleté maso a vše duste několik minut. Podlijte vínem a nechte ho vyvařit. Přidejte rajský protlak, zakryjte směs a duste ji, dokud omáčka nezhoustne. Je-li třeba, přidejte několik lžic vody. Před dovařením osolte a opepřete. Ingredience: […]

Špagety s plody moře

Uvařte špagety podle návodu. Na oleji zpěňte drobně nakrájenou feferonku a nakrájené naťové cibulky. Přidejte mořské ovoce, krevety (mražené ovoce i krevety nechte předem trochu rozmrazit), krátce opečte, vmíchejte kečup, ústřicovou omáčku, osolte, opepřete a promíchejte s těstovinami. Ingredience: špagety 300 g, olivový olej 2 lžíce, feferonky 1 ks, naťové cibulky 4 ks, mořské ovoce […]

Boloňské špagety

Rozpálíme trošku oleje a mleté maso na něm osmahneme, zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak a podlijeme vodou, aby směs měla řídkou kašovitou konzistenci. Přidáme masox, na kolečka nakrájený pórek, osolíme, přidáme jemně pokrájený česnek a dochutíme kořením. Necháme asi deset minut provařit na mírném plameni. Podáváme se špagetami a strouhaným sýrem. Ingredience: 300 g […]

Bazalkové špagety

Špagety uvaříme v osolené vodě. Na tuku zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájený česnek a chvíli restujeme. Poté přidáme trojúhelníčky sýra, který necháme rozpustit a přidáme 1-2 kostky koření. Pořádně promícháme, aby se obé rozpustilo, a stáhneme z ohně. Uvařené špagety necháme pořádně okapat a nasypeme na velkou pánev ke směsi. Pořádně promícháme se […]

Kolínka s mletým masem a špenátem

Kolínka uvaříme dle návodu na obalu, scedíme. Špenát podusíme, ochutíme česnekem, mleté maso osmahneme na pánvičce. Osolíme a okořeníme dle chuti. Do pekáčku vrstvíme kolínka, mleté maso, špenát. V troubě asi 1/2 hodiny zapečeme. Povrch můžeme posypat strouhaným sýrem. Ingredience: 1 balíček kolínek, 1/2 kg mletého masa, 1 mražený špenát, česnek, sůl, olej, příp. strouhaný […]