Svíčková na smetaně

reklama


Postup přípravy receptu:

Odleželou svíčkovou odblaníme, prošpikujeme proužky uzené slaniny, osolíme, opepříme a osmahneme v rozpáleném tuku ze všech stran a odložíme do tepla.

Na tomtéž tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, osmahneme a podlijeme masovým vývarem.
Potom přidáme osmahnuté maso, bobkový list a celé nové koření, přikryjeme a dusíme ve vyhřáté troubě do měkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a povaříme ještě asi 20 minut.

Připravenou omáčku protřeme se zeleninou přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osladíme a okyselíme citrónovou šťávou. Pro lepší barvu můžeme přidat zkaramelizovanou lžičku cukru.
Maso nakrájíme na plátky, podáváme s houskovým knedlíkem, plátkem citrónu a brusinkami.

Ingredience:

600g hovězí svíčkové, 50g uzené slaniny, sůl, pepř, 40g tuku, 1 cibule, 8dkg mrkve, 5dkg petržele, 5dkg celeru, masový vývar, bobkový list, 2 kuličky nového koření, 40g hladké mouky, 2 1/2dcl kysané smetany, cukr, citrónová šťáva

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

svickova-na-smetane.jpg (32 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 7.8/10 (Hodnoceno: 4 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *