Studená okurková polévka

reklama


Postup přípravy receptu:

Salátové okurky na půl oloupeme a nakrájíme na velmi drobno s ředkvičkami (+ musí být pěkné a dobře umyté listí). Máloslné okurky nakrájíme a zalejeme jogurtem, kefírem a lákem z okurek, přidáme lisovaný česnek, nakrájený kopr a pažitku. Dále přidáme salátovou okurku a ředkvičky, ze kterých jsme nechli odkapat vodu.
Vše pořádně promícháme. Pokud se nám zdá polévka moc hustá ředíme studeným vývarem. Polévku dáme do ledničky a necháme pořádně vychladit.
před podáváním dochutíme čerstvě namletým pepřem a dosolíme. Každému ozdobíme 1 vajíčkem.

Ingredience:

1 kg salátové okurky, 1 svazek ředkkviček i s listmy, 2 velké strožky česneku, kopr, pažitka, 400 ml jogurtu, 150 ml kefíru, 2 okurky malosolné, 1/4 sklenky láku z okurek, 2-4 vařené vejce na tvrdo, studený vývar

Doba přípravy pokrmu: do 30 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

Chlodnik_ogorkowy_2719729.jpg (39 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 10.0/10 (Hodnoceno: 3 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *