Štědrovečerní rybí polévka

reklama


Postup přípravy receptu:

V jednom hrnci uvaříme do měkka hrách předem ve vodě přes noc máčený. V jiném hrnci vyvaříme ve slané vodě hlavy, ocasy i vnitřnosti nebo ploutve ryb spolu s předem osmaženou kořenovou zeleninou a cibulí. Pak uděláme zlatou jíšku, zalijeme ji vývarem z ryb a zeleniny a přidáme k hrachu. Společně povaříme, teprve hotovou polévku procedíme a hrách prolisujeme. Do mísy přidáme zvlášť vařené mlíčí nebo jikry. Polévku podáváme s osmaženou houskou nebo chlebem.

Ingredience:

Hlava, vnitřnosti a ocas asi z 1 ½ kg kapra, malý hrneček hrachu, 1 cibule, kořenová zelenina, 2 lžíce tuku, 2 lžíce mouky a sůl.

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

rybi-polevka.jpg (25 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *