Šťavnaté plněné kotletky

reklama


Postup přípravy receptu:

Kotlety si lehce osolíme a opatrně nakrojíme kapsu. Uvnitř vymažeme kremžskou hořčicí, vložíme plátek uzeného sýra, slaniny, choriza a cibule a pevně uzavřeme. Je možné je spíchnout párátkem, ale lepší je kraje pečlivě sklepnout paličkou na maso, krásně se spojí a budou držet.
Z alobalu si vystřihneme 4 větší čtverce, které lehce vymažeme máslem, položíme naplněnou kotletku a zalijeme trochou portského. Poté z alobalu vytvoříme „měšec“, který nahoře pevně utáhneme.

Vše položíme na plech a šoupneme do vyhřáte trouby (horkovzdušná na cca 180°C). Pečeme cca 40 minut, nakonec alobalové měšce nahoře trochu rozbalíme a necháme maso lehce opéci.

Jako přílohu doporučuji Brambory na jakýkoliv způsob a zeleninový salát.

Ingredience:

4 vyšší vepřové kotlety (pokud máte rádi lehce prorostlé, tím lépe, Kremžská hořčice, Uzený sýr, Slanina, Cibule, Chorizo nebo jiný pikantní salám či čabajku, 1 dcl portského, Kousek másla, Sůl, pepř dle chuti, Alobal.

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *