Špenátová polenta s houbami

reklama


Postup přípravy receptu:

Na másle osmahněte česnek spolu se spařeným, nakrájeným špenátem. Můžete použít i špenát mražený, ale není to uplně ono. Restujte za stálého míchání skoro 15minut. Mezitím uveďte k varu asi půl litru vody, nasypte instantní polentu a vymíchejte v hustou kaši. Do kaše přidejte žloutek, parmezán, špenát, tymián, sůl a pepř a důkladně promíchejte. Hotovou polentu rozetřete rovnoměrně na plech, přikryjte folií a dejte nejlépe přes noc, minimálně na 4 hodiny, do ledičky. Po vychlazení ji nakrájejte na čtverečky či kolečka (nebo prostě na díly:), přeneste na tence vymaštěný plech, potřete rozpuštěným vychlazeným máslem a dejte do rozpálené trouby (na 200) asi na 30 minut. Zhruba v půlce pečení posypte nastrouhaným sýrem. Mezitím si připravte houby: rozpalte pánev, hoďte na ni máslo a zprudka restujte velké kousky hub asi 8 minut. Poté osolte, opepřete, zakápněte lžící balsamikového octa a jetě opékejte zhruba 2-3 minuty. Upečenou, krásně zlatavou polentu vyjměte z trouby, rozdělte na talíře, navršte na ni houby a posypte nasekanou jarní cibulkou a trochou strouhaného sýra.

Ingredience:

Polenta:
50g másla, 4 stroužky česneku, čerstvý špenát dle chuti, 80g instatní polenty, 30g nastrouhaného parmezánu, špetka tymiánu, 1 žloutek, 100g eidamu, sůl, pepř

Houbová směs:
50g másla, 100g hub, 1 pl octa balsamico, hrst nasekané jarní cibulky či pažitky

Doba přípravy pokrmu: do 2 dnů

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 7.0/10 (Hodnoceno: 3 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *