Slávky v bílém víně

reklama


Postup přípravy receptu:

Cibuli oloupeme a rozkrájíme na osminky. Mrkev, celer a pórek omyjeme, očistíme a na­drobno pokrájíme. Petrželku opereme a osušíme, otrháme a posekáme lístky.
Víno dáme spolu s jalovčinkami, celým pepřem, bobkovým listem, solí a připrave­nou zeleninou do velkého hrnce a vaříme asi 5 min.
Mušle očistíme a důkladně omyjeme. Ty, které se přitom otevřely, vytřídíme. Os­tatní vložíme do vinného vývaru a vaříme asi 7 min. Hrnec stáhneme z plotny a necháme ještě asi 5 min. stát. Mušle rozdělíme do talířů s vin­ným vývarem a podáváme sypané petrželkou.

Ingredience:

4 cibule, 3 mrkve, 1/2 celeru, 1 pórek, 1 svazek petrželky, 750 ml bílého vína, 10 jalovčinek, 20 zmek pepře, 3 bobkové listy, sůl, 2 kg slávek

Doba přípravy pokrmu: do 20 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

slavky-v-bilem-vine.jpg (11 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 3.3/10 (Hodnoceno: 3 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *