Škvarkové rohlíčky

reklama


Postup přípravy receptu:

Z vlažného mléka, cukru a droždí připravte kvásek. Z mouky, kvásku, změklého tuku, taveného sýra, soli a žloutku vypracujte hladké těsto a nechte ho kynout asi 45 minut.

Z vykynutého těsta vytvarujte válec a rozdělte ho na šest částí. Každou rozválejte na pomoučené desce a potřete mletými škvarky.

Kruh rozdělte na osm trojúhelníků, které srolujte a vytvarujte rohlíčky. Potřete rozšlehaným vejcem, posypejte sýrem a upečte dorůžova.

Ingredience:

400 g mletých škvarků
500 g polohrubé mouky
250 g rostlinného tuku
1 kostku droždí
100 ml mléka
1 lžičku cukru krystal
1 žloutek
3 trojúhelníčky sýra
1 lžičku soli
1 vejce na potření
100 g tvrdého nastrouhaného sýra
moku na posypání desky

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

skvarkove-rohlicky.jpg (23 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *