Škubánky

reklama


Postup přípravy receptu:

Oloupané pokrájené brambory dáme vařit v osolené vodě, tak aby byly právě zakryty. Po 15 minutách mírného varu nasypeme do hrnce promíchanou směs mouk tak, aby byly brambory (pokud se nám zdá, že je vody mnoho, můžeme jí před přidáním mouky trochu slít, ale ponecháme si ji pro případné rozředění) zcela moukou zakryty a druhou stranou vařečky uděláme několik děr přes mouku tak, aby voda mohla při mírném varem postupně mouku spařit. Je-li mouka dobře propařena máme dvě možnosti, buď vařečkou vymícháme hladké těsto, což je poměrně namáhavé, nebo směs přemístíme do hnětáku kuchyňského robotu a těsto si necháme uhníst. Z takto připraveného těsta vykrajujeme lžičkou namočenou v tuku (v sádle nebo másle podle toho zda budeme sypat mákem nebo tvarohem) škubánky (šustky), které podáváme sypané mletým mákem nebo strouhaným tvarohem jako sladké hlavní jídlo.

Ingredience:

1 kg oloupaných a překrájených brambor, 15-20 dkg hrubé pšeničné mouky, 15-20 dkg hladké pšeničné mouky, sádlo, sůl, mletý mák, cukr nebo máslo, strouhaný tvaroh, cukr

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

skubanky.jpg (8 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *