Jehněčí maso na česněku

Jehněčí maso dusíme ve vodě s polovinou jemně nakrájené cibule a dvěma stroužky česneku. Když je maso skoro měkké, přidáme brambory nakrájené na kostičky a dusíme doměkka. Ke konci dochutíme zbylým česnekem. Špenát spaříme, nasekáme a dáme dusit do trochy vody. Přidáme zbytek cibule a dusíme cca 5 minut, na závěr přidáme vejce rozšlehané v […]

Zapečená skopová žebírka

Žebírka posekáme (tím se míní jen tolik, že žebírka jsou zkrátka velká a občas se nevejdou do hrnce, ideální je poprosit hned u řezníka, aby vám je rozsekli na půl) a uvaříme v osolené vodě s jednou cibulí, celerem a libečkem. Brambory a zbylou cibuli nakrájíme na kolečka. Do pekáče rozložíme brambory a cibuli, opepříme […]

Marocké jehněčí ražničí

Dejte kousky jehněčího do mělké mísy společně s cibulí, česnekem, bylinkami, kmínem, kurkumou, citronovou šťávou, paprikou, koriandrem, olivovým olejem, solí a pepřem. Dobře promíchejte, přikryjte a marinujte 3 hodiny při pokojové teplotě nebo ještě lépe přes noc v lednici. Jehněčí napichujte na kovové špejle a vždy mezi kousky masa dejte tři bobkové listy. Grilujte na […]

Jehněčí špízy grilované se zeleninou

V mělké misce smícháme olej, citronovou kůru a šťávu, česnek, tymián, pepř a sůl. Ve směsi obalíme jehněčí maso bez tuku a nakrájené na 1cm kostky, mísu zakryjeme a maso marinujeme na chladném místě alespoň 30 minut. Šalotky a lilek podélně přepůlíme, půlky lilku nakrájíme napříč na 8 plátků. Cukety rozkrájíme na 8 plátků a […]

Skopová kýta a la Guillaume Tell

Maso ze skopové kýty vykostíme, umyjeme, vysušíme a bohatě protkneme po vlákně proužky slaniny. Osolíme, opepříme a opečeme na sádle 20 až 25 minut. Potom kýtu zalijeme vývarem z kostí a vaříme, dokud není maso měkké. Změklé maso přeložíme do pekáčku, potřeme silně máslem, mírně podlijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatava za […]

Jehněčí kotletky s rychlými nudlemi

Kotletky potřeme prolisovaným česnekem smíchaným se solamylem, olejem a vegetou. Dáme do ledničky alespoň přes na 20 hodin, pak dusíme. Přidáme na proužky nakrájené papriky a rajčata. Z jednoho vajíčka (na osobu) usmažíme omeletu, stočíme, nakrájíme široké nudle, které na másle opečeme. Ingredience: jehněčí kotletky, vejce (stejný počet jako kotlet), česnek, solamyl, vegeta, papriky, rajčata, […]