Skopová kýta a la Guillaume Tell

reklama


Postup přípravy receptu:

Maso ze skopové kýty vykostíme, umyjeme, vysušíme a bohatě protkneme po vlákně proužky slaniny.

Osolíme, opepříme a opečeme na sádle 20 až 25 minut.

Potom kýtu zalijeme vývarem z kostí a vaříme, dokud není maso měkké.

Změklé maso přeložíme do pekáčku, potřeme silně máslem, mírně podlijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatava za stálého potírání máslem.

Kýtu odložíme na vyhřátou mísu a obložíme dušenou rýží, kterou posypeme strouhaným ementálem.

Do štávy, ve které se maso peklo, přidáme zbýlý vývar, máslo, zaprášíme moukou a ještě povaříme. Hotovou šťávou polejeme maso a servírujeme.

Ingredience:

maso z kýty, proužky slaniny, sádlo, vývar z kostí, máslo, dušená rýže, strouhaný ementál, mouka, sůl, pepř.

Doba přípravy pokrmu: do 2 hodin

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *