Segedínský guláš

reklama


Postup přípravy receptu:

Na oleji osmahneme cibulku do růžova. Přidáme špetku kmínu vložíme na kostičky nakrájené maso, posolíme a posypeme červenou mletou paprikou. Chcíli osmažíme, až si pustí maso štávu, pak přikryjeme a chvíli dusíme. Až je maso poloměkké přidáme kysané zelí, které můžeme před tím propláchnout (pokud nemáme rádi moc kyselé) a překrájet na drobnější kousky. Vložíme bobkový list a kuličky černého pepře, zamícháme, je-li třeba podlejeme horkou vodou nebo vývarem a pod pokličkou mírně dusíme. Guláš musí mírně pobublávat a je třeba ho občas zamíchat, aby se nepřichytil ke dnu. Jakmile je maso hotové, vyjmeme opatrně bobkové listy a snažíme se též o vyjmutí pepřových kuliček. Poté guláš zaprášíme, necháme ještě chvíli povařit a na závěr zjemníme smetanou.

Ingredience:

1 kg hodně libového vepřového bůčku nebo plecka, 2 středně velké cibule, 1 lžíce sádla, 2 sklenice sterilovaného kysaného zeli (může být i v sáčku), špetka kmínu, 4 bobkové listy, 10 kuliček černého pepře (nemlet), 1 smetana (může být i zakysaná), mletá červená paprika, sůl, mouka na zahuštění (může být i kupovaná světlá jíška).

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

segedinsky-gulas.jpg (9 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *