Rýžový nákyp s masem a rajčaty

reklama


Postup přípravy receptu:

Oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli zpěňte na oleji, vložte maso nakrájené na kostičky, ochuťte solí, prolisovaným česnekem a pepřem. Podlijte vývarem a přidejte rajčata nakrájená na kousky. Po 40 minutách přisypte rýži a duste dalších 25 minut. Žloutky rozkvedlejte ve smetaně, přilijte k masu a dobře promíchejte. Zapékací mísu vymažte tukem, vysypte strouhankou a naplňte rizotem. Zapékejte ve vyhřáté troubě. Hotové doplňte sekanou petrželovou natí.

Ingredience:

600 g vepřové plece
2 až 3 cibule
4 rajčata
4 stroužky česneku
250 g rýže
3 žloutky
100 ml smetany ke šlehání
200 g tvrdého sýra
500 ml hovězího vývaru
petrželovou nať
olej na vymazání a strouhanku na vysypání formy
sůl, pepř

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

ryzovy-nakyp-s-rajcaty.jpg (35 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *