Rychlý borůvkový koláč s drobenkou

reklama


Postup přípravy receptu:

Mouku a moučkový cukr promícháme, přidáme změklý tuk a vše dobře prohněteme. Čtvrtinu směsi odebereme a dáme stranou. Zbývající část směsi promícháme s kypřícím práškem. Vejce rozšleháme s mlékem a nalijeme do směsi. Dobře promícháme a nalijeme do vymaštěného a moukou vysypaného pekáče nebo do koláčové formy. Povrch těsta uhladíme, lehce poprášíme hladkou moukou, navrch urovnáme borůvky a posypeme je drobenkou (tj. čtvrtinou odděleného těsta). Vložíme do mírně vyhřáté trouby (asi 180 stupňů) a upečeme. Před podáváním pocukrujeme.

Ingredience:

300 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 100 g tuku, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 2 vejce, 150 ml mléka, přes půl litru borůvek, špetka mleté skořice, moučkový a vanilinový cukr na posypání, tuk na vymaštění plechu, hrubá mouka na vysypání formy

Doba přípravy pokrmu: do 45 minut

boruvkovy-kolac-s-drobenkou.jpg (114 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 6.3/10 (Hodnoceno: 31 x)

2 thoughts on “Rychlý borůvkový koláč s drobenkou

  1. Výborný recept, dlouho jsem zkoušela všechno možný, ale tohle je opravdu přesně odměřené množství surovin, zejména cukru. Díky za recept.

  2. chtěla bych vědě jestli ještě existuje kuchařka naší vesnice.rodiče ji mají a tam je vše napsáno

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *