Roláda plněná ovocem

reklama


Postup přípravy receptu:

Bůček omyjte, osolte a kůži nařežte do mřížky. Maso obraťte a naklepejte po vnitřní straně. Připravte si pastu ze dvou lžic rajčatového protlaku a jedné lžičky rozdrcených jehliček rozmarýnu. Maso potřete ze všech stran.

Jablka i se slupkou nastrouhejte, smíchejte se lžící rajského protlaku, ve kterém jste rozmíchala rozdrcený koriandr a koření do jablečného závinu.

Směs jablek rozložte na plát masa, maso stočte a převažte nití. Pečte ve vyhřáté troubě a podlijte nálevem ze 350 ml vody a 50 ml vinného octa.

Po upečení maso vyjměte a nechte vychladnout. Do výpeku přilijte 200 ml smetany, nechte přejít varem a po mírném zchladnutí přidejte 2 lžíce nasekané pažitky smíchané s citronovou šťávou. Teplý bůček podávejte s rýží a omáčkou. Ke studenému se hodí bramborový salát.

Ingredience:

1,5 kg vepřového bůčku
3 lžíce rajčatového protlaku
rozmarýn
300 g zelených jablek
koriandr
směs koření do jablečného závinu
50 ml vinného octa
200 ml sladké smetany
2 lžíce nasekané pažitky
šťávu z jednoho citronu
350 ml vody
sůl

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

rolada-plnena-ovocem.jpg (35 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *