Rizoto s řeřichou

reklama


Postup přípravy receptu:

Ve větším hrnci rozpustíme polovinu dávky másla, přidáme cibuli a zpěníme 3 minuty. Přidáme rýži, osmahneme asi 5 minut (rýže nám zesklovatí) a zalijeme 1 hrnkem vývaru. Vaříme za mírné teploty a občasného míchání, až se vývar vsákne. Přidáme další hrnek a občas promícháme, až se opět vývar vsákne. Pak přilijeme poslední hrnek vývaru, občas promícháme a až je rizoto husté, krémové a rýže je měkká (celkem byste měli rýži vařit asi 20 minut), přidáme řeřichu, petržel, nivu a parmazán. Nakonec vmícháme zbytek másla, dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.

Ingredience:

* 80 g másla
* 1 cibule (oloupaná a drobně nakrájená)
* 1 hrnek rýže
* 3 hrnky kuřecího vývaru
* 1 lžíce petrželové natě (drobně nasekané)
* 30 g řeřichy (drobně nasekané)
* ½ lžičky soli
* ½ lžičky černého pepře (mletého)
* 60 g nivy (rozdrobené)
* 50 g parmazánu (jemně nastrouhaného)

Doba přípravy pokrmu: do 45 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

rizoto-s-rerichou.jpg (16 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *