Ravioli plněné špenátem a tvarohem

reklama


Postup přípravy receptu:

Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme. Na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme špenát a asi 2 minuty dusíme. Poté přidáme rozdrobený tvaroh, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Těsto vyválíme na tenký plát a rozkrojíme na dvě poloviny. Na jednu poklademe v menších odstupech kopečky nádivky. Těsto kolem nádivek potřeme rozšlehaným bílkem a přikryjem druhou polovinou plátu. Lehce přimáčkneme a skleničkou nebo formičkou vykrajujeme pirožky. Vkládáme je do vroucí osolené vody a 5 minut vaříme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, podusíme na zbytku oleje a podle chuti okořeníme. Podáváme k raviolám. Nakonec ravioli můžeme polít rozpuštěným máslem a posypat parmazánem.

Ingredience:

270 g hladké mouky, 3 vejce, 6 lžic oleje, 500 g mraženého špenátu, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 150 g tvarohu, sůl, pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 1 bílek, 2-3 rajčata

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

ravioli-plnene-spenatem-a-tvarohem.jpg (80 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *