Rajčata po italsku

reklama


Postup přípravy receptu:

Rajská jablíčka omyjeme, seřízneme špičku (nevyhazujeme) a vnitřek vydlabeme do mísy. Směs smícháme se solí, pepřem, nakrájenou bazalkou, syrovou rýží a česnekem a naplníme jí vydlabaná rajčata. Rajčata přiklopíme uříznutou špičkou a vložíme do pekáčku s olivovým olejem. Oloupeme brambory, nakrájíme je na plátky a vyložíme jimi pekáček s olivovým olejem. Na brambory navršíme naplněná rajčata a pokapeme olivovým olejem. Strčíme do trouby a pečeme zhruba hodinu. V případě, že rajčata nemají dost šťávy, podlijeme vodou. Správně upečená rajčata by měla mít měkkou rýži, která se uvařila ve šťávě z rajčat, a měkké brambory, proto je třeba ponechat pokrm v troubě dostatečně dlouho.

Ingredience:

* rajská jablíčka – středně veliká a hodně zralá
* rýže
* bazalka
* olej
* česnek
* brambory
* sůl a pepř

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

rajcata-po-italsku.jpg (20 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 10.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *