Zámecké brambůrky

Předvařte umyté neloupané brambůrky ve vodě nebo páře. Spolu s kostkami zelené papriky je osmahněte na pánvi. Osolte a na závěr přidejte trochu mleté červené papriky. Skvělé jako příloha třeba ke stejkům. Ingredience: drobné brambůrky, čerstvá zelená paprika, sůl, mletá červená paprika Doba přípravy pokrmu: do 30 minut Počet osob, pro které je recept napsán:: […]

Velikonoční nádivka

Housky nakrájejte na drobné kostičky a navlhčete mlékem. Smíchejte se žloutky, osolte, opepřete a přidejte nakrájené kopřivy nebo petržel. Na másle zpěňte cibuli a vlijte do připravené směsi. Nakonec vmíchejte sníh z bílků a nadrobno nakrájené uzené maso. Směs dejte do vymazaného pekáče. Pečte ve středně teplé troubě, dokud se nevytvoří zlatavá kůrka. Ingredience: 10 […]

Česnekový chléb

Máslo a česnek smícháme. Můžeme přidat i bylinky. Do veky děláme po asi třícentimetrových intervalech zářezy až skoro dolů. Tyto řezné plochy pomažeme česnekovým máslem. Takto připravenou veku zabalíme do Alobalu a pečeme v horké troubě 10 – 15 minut. Ingredience: veka (jako na obložené chlebíčky), máslo, rozmačkaný česnek. Doba přípravy pokrmu: do 30 minut […]

Špekové knedlíky

Špek nakrájíme a rozškvaříme, housky a maso nakrájíme na kostičky. Vše smícháme dohromady a děláme menší knedlíky. Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Doporučenou přílohou je vařené kysané zelí. Ingredience: 100 g špeku, 6 housek nebo rohlíků, 150 g uzeného masa, 2 vejce, 2 žloutky, 250 g hrubé mouky, mléko podle potřeby, sůl. […]