Pracny – Medvědí tlapky

reklama


Postup přípravy receptu:

Na válu zpracujeme prosetou mouku se změklým máslem, cukrem, ořechy, vejcem, nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu, s roztlučenými hřebíčky a skořicí.

Formičky dobře vymažeme tukem. Z těsta odkrajujeme kousky a vtlačujeme je v tenké vrstvě do formiček.

Vložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 250 °C.

Upečené pracny vyklopíme na vál a ihned pocukrujeme směsí moučkového a vanilkového cukru.
Tmavou variantou jsou kakaové pracny − do těsta přidáme 50 g kakaa

Ingredience:

360 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g cukru, 120 g mletých ořechů, 1 vejce, citronovou kůru, 3 tlučené hřebíčky, 1 lžičku mleté skořice, mouku na vál, tuk na vymazání formiček, moučkový a vanilkový cukr na obalování

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

pracny.jpg (32 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *