Topinková pomazánka

Varime vsechno do zhoustnuti.Plnime do malych sklenicek a sterilujeme 20 minut. Ingredience: 2 kg rajcat 1kg papriky 7- 8 feferonek(cerstvych) 6 vetsich cibuli 2 – 3 hlavky cesneku Tuto zeleninu pomeleme na masovem mlynku a pridame tam : 12 dkg cukru 2 lzice soli 2 dcl octu 3 dcl oleje Doba přípravy pokrmu: do 30 […]

Lososová pomazánka se sýrem

Máslo utřete, smíchejte s rozmělněným lososem, přidejte nastrouhaný sýr a podle potřeby smetanu. Na konec vmíchejte koňak, mletý pepř a podle chuti osolte. Ingredience: 50 g másla 200 g lososa ve vlastní šťávě 50 g tvrdého sýra trochu smetany 1 lžíci koňaku mletý bílý pepř sů Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno Počet osob, pro které je […]

Ředkvičková pomazánka

Vejce uvařená natvrdo oloupejte a rozmixujte s majonézou. Podle chuti osolte, přidejte hořčici, najemno nasekanou cibulku a ředkvičky, případně pažitku. Dobře promíchejte. Mažte na tmavý chléb. Zdravější variantu připravíte, když majonézu nahradíte zčásti nebo úplně jogurtem nebo polotučným tvarohem. Ingredience: 3 vejce uvařená natvrdo jarní cibulku svazek ředkviček 250 ml majonézy sůl pažitku lžičku hořčice […]

Pochoutka s lilkem

Omyté a osušené lilky vcelku a ve slupce pečte asi 20 minut v troubě. Mezitím nakrájejte cibuli a rajčata nadrobno. Upečené lilky podélně rozkrojte a vydlabejte dužninu. Nasekejte ji nadrobno, přidejte rajčata, cibuli a nechte na sítku, aby odtekla přebytečná šťáva. Potom přidejte citronovou šťávu, majonézu a dochuťte pepřem a solí. Podávejte s čerstvým pečivem. […]

Cizrnová pomazánka

Cizrnu sceďte a rozmixujte. Přidejte sezamovou pastu (můžete vynechat), citronovou šťávu, sůl, sekaný česnek a cibuli a opět rozmixujte na hladké pyré. Když je směs příliš tuhá, přilijte ještě trochu scezené šťávy z cizrny. Cizrnovou směs podávejte pokapanou olivovým olejem, posypanou petrželovou natí a nejlépe v kombinaci s arabským chlebem. Ingredience: 250 g cizrny z […]

Zelelninová pomazánka se sýrem

Zeleninu očistěte, nakrájejte na malé kostičky a zalijte vroucí vodou. Vodu slijte a zeleninu nechte vychladnout. Prorostlou slaninu nakrájejte na kostičky a na pánvi osmažte dokřupava. V misce smíchejte tavený sýr, majonézu, podle chuti přidejte sůl, citronovou šťávu a sekanou pažitku nebo pórek. Přidejte vychlazenou zeleninu, orestovanou slaninu, všechno zlehka promíchejte a nechte chvíli uležet. […]

Vaječná pěna

Vejce oloupeme a najemno nastrouháme. Smícháme s tatarskou omáčkou a bílým jogurtem. Přidáme rozetřený česnek. Podle chuti osolíme a opepříme. Pomazánku natřeme na kolečka celozrnných rohlíků. Navrch ozdobíme proužky sterilované červené kapie. Ingredience: 6 natvrdo uvařených vajec 1/2 kelímku tatarské omáčky 1/2 kelímku bílého jogurt 2 stroužky rozetřeného česneku sůl, mletý pepř dle chuti sterilovanou […]

Pomazánka z krabích tyčinek

Krabí tyčinky povařte asi tři minuty v osolené vodě s trochou citronové šťávy, abyste je zbavila rybího aroma. Vychlazené tyčinky nasekejte najemno. Do mísy dejte tavený sýr, nasekané krabí tyčinky, sůl a prolisovaný česnek. Přidejte majonézu a dobře promíchejte. Dochuťte mletým pepřem. Podávejte s olivami a bílým pečivem. Ingredience: 1 balení krabích tyčinek šťávu z […]

Pomazánka s kuřecím a uzeným masem

Kuřecí a uzené maso umelte na masovém mlýnku a dejte do mísy. Přidejte máslo, hořčici, sterilované okurky nastrouhané nahrubo, majonézu a sůl podle chuti. Z připravených surovin vymíchejte hladkou pomazánku. Skvěle chutná na opečených plátcích pečiva. Před podáváním posypejte sekaným koprem a ozdobte kolečky čerstvých rajčat. Ingredience: 200 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa 50 […]

Pomazánka z uzených ryb

Uzené ryby (např. marény) vykostěte a nakrájejte, přidejte nadrobno nakrájenou velkou cibuli, sterilované okurky a scezenou sterilovanou zeleninu. Ochuťte pepřem a cukrem, osolte a vmíchejte majonézu. Vše promíchejte, mažte na plátky pečiva a ozdobte petrželkou. Ingredience: 200 g uzených ryb 1 cibuli 4 sterilované okurky 1 skleničku naložené zeleniny (mrkev, petržel, celer) špetku pepře 1 […]