Polévka z červené řepy

reklama


Postup přípravy receptu:

Oloupanou a nakrájenou červenou řepu dejte do hrnce společně s nakrájenou cibulí, oloupanou a pokrájenou hruškou a rýží. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte asi 30 minut, dokud červená řepa nezměkne.
Vmíchejte cukr, ocet a víno. Odstavte z ohně, nechejte chvíli vychladnout a rozmixujte.
Osolte a opepřete a případně polévku propasírujte přes jemné síto. Nakonec přidejte citronovou kůru a podávejte horké nebo i vychlazené ozdobené kopečkem kysané smetany.

Ingredience:

4 středně velké červené řepy, 1/2 malé červené cibule, 1 střední hruška, 1 a 1/2 lžíce rýže, 2 a 1/4 šálku vody, 1/2 lžíce cukru, 1 šálek Beaujolais nouveau, 1 a 1/2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžička strouhané citronové kůry, sůl, pepř, kysanou smetanu na ozdobu

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *