Omeleta s rajčatovou směsí

Rajčata omyjte a spařte. Oloupejte je a odstraňte semínka. Pokrájenou dužninu osmažte s protlačeným česnekem na tuku. V misce rozšlehejte vajíčka a přidejte strouhaný sýr. Mírně osolte a usmažte omeletu na pánvi. Před dokončením ji naplňte rajčatovou směsí a přeložte. Těsně před podáváním ji posypte nadrobno nasekanou mladou cibulkou. Ingredience: 2 vejce 2 rajčata 5 […]

Omeleta s fazolovými lusky

Lusky omyjte, zbavte konců a tuhých vláken, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji. K cibuli přidejte scezené fazolky a společně krátce restujte. Ochuťte paprikou a pepřem. Z rozšlehaných vajec upečte omeletu a naplňte ji fazolkami. Podávejte teplé. Ingredience: 600 g zelených fazolových lusků 1 cibuli 6 […]

Vejce s tuňákovou pěnou

Vejce oloupeme, podélně rozkrojíme na půlky a žloutky vyjmeme. Žloutky ušleháme s tuňákem, trošku oleje z konzervy a majolkou do pěny. Podle chuti přidáme citrónovou šťávu, osolíme a opepříme. Pěnou ozdobně vyplníme místo po vyjmutých žloutcích. K vyplnění použijeme cukrářskou zdobičku. Dozdobíme zeleninou podle vlastní chuti. Ingredience: 4 natvrdo uvařená vejce 100 g tuňáka v […]

Vaječná pěna

Vejce oloupeme a najemno nastrouháme. Smícháme s tatarskou omáčkou a bílým jogurtem. Přidáme rozetřený česnek. Podle chuti osolíme a opepříme. Pomazánku natřeme na kolečka celozrnných rohlíků. Navrch ozdobíme proužky sterilované červené kapie. Ingredience: 6 natvrdo uvařených vajec 1/2 kelímku tatarské omáčky 1/2 kelímku bílého jogurt 2 stroužky rozetřeného česneku sůl, mletý pepř dle chuti sterilovanou […]

Plněná vejce

Vejce oloupeme a příčně rozpůlíme. Žloutky vyjmeme. Bílky ze spodu trochu seřízneme, abychom je mohli postavit. Změklé máslo osolíme podle chuti a utřeme s nastrouhanými žloutky. Do 1/3 vmícháme podle chuti hořčici. Další 1/3 utřeme s nivou a podle chuti opepříme. Poslední 1/3 utřeme s paštikou a podle chuti přidáme mletou papriku. Náplně dáme místo […]

Vaječné chuťovky

Toastový chléb opečte na sucho. Z každého plátku vykrojte kolečko. Okurku a rajčata nakrájejte na kolečka. Vejce uvařte natvrdo, nechte vychladnout, oloupejte a rozkrojte na poloviny. Na každé kolečko pečiva položte plátek rajčete, plátek okurky a půlku vejce. Všechno přichyťte ozdobným párátkem. Chuťovky rozdělte na talíře. Dresink připravte smícháním majonézy s jogurtem, a hořčicí, dochuťte […]

Kaviárová vejce

Vajíčka uvaříme natvrdo v osolené vodě. Horkou vodu slijeme a kastrůlek naplníme vodou studenou. Necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme salátovou okurku na velmi jemné plátky, poté na půlky. Vajíčka krájíme na půlky, dáme na ně ½ lžičky lehké majonézy, lžičku kaviáru a dozdobíme plátky okurky a nařezanými lístky salátu. K vajíčkovým jednohubkám podáváme bílé pečivo – […]

Vaječná pomazánka se šunkou

Natvrdo uvařená vejce nastrouháme, přidáme nastrouhanou okurku, jemně pokrájenou cibuli a pažitku a nudličky šunky. Ochutíme solí a pepřem a nakonec spojíme s majolkou. Ingredience: natvrdo uvařená vejce 6 ks, sterilované okurky 1 – 2 ks, cibule 1 ks, pažitka, šunka 100 – 150 g, sůl, mletý pepř, majonéza 100 g Doba přípravy pokrmu: do […]

Vaječný nákyp se zeleninou

Cibule nakrájíme na půlkolečka a podusíme na oleji. Zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky nebo malé kousky, promícháme s cibulí a s drobně nakrájenou pažitkou a vložíme do vymaštěné, strouhankou vysypané nákypové formy. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a mlékem, nalijeme na zeleninu a brambory a zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě. Jakmile vaječná směs […]

Vaječná tlačenka

Zeleninu vsypeme do vroucí vody a krátce vaříme. Scedíme ji a necháme vychladnout. Jogurt promí­cháme s majonézou, opepříme, osolíme a přikápne­me ocet. Nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahříváme ve vodní lázni, až se rozpustí. Do vychladlé želatiny vmícháme jogurtovou hmotu. Na dno formy vyložené fólií nalijeme část jogurtové majonézy a necháme ztuhnout. Do zbylé hmoty […]