Houbový kuba

Kroupy den předem namočíme do studené vody, druhý den propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Sádlo rozehřejeme, část nalijeme na dno pekáčky, zbytek smícháme s kroupami. Přidáme zbylé ingredience, zamícháme a pečeme na 200°C asi 30min. Ingredience: 350g krup, 400g uzeného masa, 4 hrsti sušených hub, 2 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce majoránky, 4 lžíce […]

Houbová topinková pomazánka

nakrájenou cibulku nechat zesklovatět,pokrájené houby a spařená nakrájená rajská s paprikami dusit tak půl hodiny, poté namixovat nebo semlít strojkem na maso a sterilovat 20 min dvakrát po sobě. vychází tak na 12-15 skleniček od přesnídávky Ingredience: 1,5 KG SMĚSI HUB, 1/2 KG CIBULE, 1/4 L OLEJE, RAJČATA 1/2 KG SPAŘENÁ BEZ SLUPKY, 1 PALICE […]

Houbové lívanečky

Cibuli nakrájíme na kostičky a usmažíme na oleje,přidáme nakrájené houby a chvilku podusíme.Necháme vychladnout.Vejce smícháme s zak.smetanou,přidáme mouku,aby vzniklo těstíčko jako na lívance.Přidáme houby,osolíme,opepříme.Usmažíme na pánvičce Ingredience: 150g hub,1 cibule,3 vejce,1 PL zakysané smetany,sůl,pepř,hladká mouka. Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno VN:F [1.6.3_896]Hodnotit recept:momentík…Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Houbový guláš

Čerstvé houby očistěte, pečlivě omyjte a nakrájejte na větší kousky. Mražené houby nechte rozmrazit na sítu, aby z nich odkapala voda. Z hovězího masa nakrájejte nejdříve plátky asi 1 cm silné. Ty pak pokrájejte na nudličky. Pórek pečlivě omyjte. V horní části listů často zůstávají zbytky hlíny, proto je nutné listy rozebrat a propláchnout studenou […]

Vepřové plátky s hříbky

Smíchejte veškeré přísady na marinádu a maso v ní uložte v uzavřeném sáčku nebo míse přes noc v lednici. Nakrájejte houby na kostičky, šalotku nadrobno a rozmačkejte česnek. Na pánvi rozehřejte olej. Do horkého oleje vložte houby, dokud nepustí šťávu. Osolte, opepřete a dejte trochu kmínu. Přidejte máslo, šalotku a česnek. Chvíli poduste. Do pekáčku […]

Restované žampiony

Těstoviny uvaříme dle návodu. Na rozehřátém oleji cca 2 minuty restujeme na půl rozkrojené hlavičky žampionů (bez nožiček), nasekanou jarní cibulku a kukuřici. Poté zalijeme smetanou, přidáme bujony a za občasného promíchání vaříme cca 5 minut. Stáhneme z vařiče a vmícháme těstoviny. Při servírování sypeme nastrouhaným parmazánem a zdobíme čerstvými bylinkami. Ingredience: * olivový olej […]

Houbová polévka

Pórek, kedlubnu a celer očistěte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu vsypte do vroucího vývaru, přidejte pepř a vařte 5 minut. Očištěné houby nakrájejte na plátky. Oloupaný česnek utřete se solí. Do vroucího vývaru se zeleninou přidejte houby a česnek a vše vařte ještě 10 minut. Nakonec vsypte těstoviny a vařte dalších 8 minut. Omytou petrželovou […]

Roštěná na houbách

Oloupejte cibuli a najemno ji nakrájejte. Když to uděláte hned na začátku, budete mít nejnepříjemnější krok za sebou. Nachystejte si houby. Pečlivě je očistěte od zbytků hlíny a nakrájejte, ty červivé rozhodně nepoužívejte. Nyní si připravte maso. Hovězí roštěnou opláchněte a zbavte šlach, případně tuku, aby zbyla jen libová část. Očištěné maso nakrájejte na souměrné […]

Pečené žampiony

Žampiony očistěte a nakrájejte. Spolu s chilli papričkou a prolisovaným česnekem je zprudka opečte na olivovém oleji. Můžete přidat sušená rajčata. Potom odstavte žampiony z ohně a přendejte je do misky. Přidejte nasekanou petrželovou nať, osolte, opepřete a pokapejte octem. Dobře promíchejte. Nechte 2 hodiny uležet v chladnu. Podávejte s pečivem jako předkrm. Ingredience: 500 […]

Bramborák s houbovým perkeltem

Brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli odstát a pak přebytečnou vodu slijeme. K bramborám přidáme mouku, vejce, mléko, utřený česnek, majoránku, sůl a pepř. Všechno důkladně promícháme. Těsto nalijeme na pánvičku s rozpáleným tukem a smažíme z obou stran dokřupava. Na másle orestujeme překrájené čerstvé houby (nebo žampiony), zalijeme MAGGI Kantonskou omáčkou a provaříme. Hotovým perkeltem […]