Zapečené zeleninové brambory se sýrem

Brambory a zeleninu nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme trochu papriky, dáme do zapékací misky a pečeme cca 20 minut při 180 ˚C. Poté zalijeme smetanou, přidáme petrželku a pažitku, promícháme, posypeme strouhaným sýrem a pečeme ještě asi 10 – 15 minut do změknutí brambor (záleží na velikosti kostiček). Můžeme podávat se zakysanou smetanou Ingredience: […]

Bramborová musaka

Připravte si maso, rozehřejte máslo a olej v pánvi, přidejte nasekanou cibulku a česnek a restujte do průhledna. Poté vložte maso a orestujte do zlatava. Přidejte víno, rajčata a skořici. Promíchejte a vařte, dokud se tekutina nevstřebá, cca 30 minut. Přidejte oregano a pažitku, dochuťte solí a pepřem. Cca 15 minut před koncem přidejte brambory […]

Bramborové placky

Brambory uvařte ve slupce, vychladlé oloupejte, pomelte, postrouhejte nebo prolisujte. Přidejte vejce, sůl a postupně mouku. Vypracujte vláčné těsto, zformujte ho do válečků a pokrájejte na stejné kousky. Ty pak rozválejte na pomoučeném válu na tenké placky a opečte je na suché pánvi nebo na speciální litinové desce (bývá součástí vybavení každého sporáku) z obou […]

Italské brambory

Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka, osušíme čistou utěrkou a osolíme. Poté je obalíme v polohrubé mouce a usmažíme na rostlinném oleji společně s česnekem nakrájeným na kolečka. Usmažené brambory vyjmeme, dáme s česnekem na talíře a posypeme nasekanou petrželovou natí. Ingredience: * 600 g brambor * 30 g polohrubé mouky * olej * sůl […]

Fazolový salát s bramborami

Brambory omyjeme, oloupeme a poté vaříme 15 minut ve slané vodě. Scedíme, oloupeme a překrojíme. Fazole též ohřejeme ve vodě, v níž byly v konzervě. Cibuli nakrájíme na kolečka. Česnek rozdrtíme a dohromady s cibulí dáme na rozpálený olej zesklovatět, přidáme brambory, osolíme a opepříme. Několik minut opékáme. Fazole scedíme, necháme důkladně oschnout. Brambory necháme […]

Brambory se smetanou

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. V míse je smíchejte s jemně nakrájenou cibulí a trochou majoránky. V hrnci zahřejte olej a směs na něm osmahněte. Když jsou brambory osmažené, zalijte je vodou a vařte cca 15 minut, dokud nezměknou. Spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky rajčata, nasypte je k uvařeným bramborám, zalijte je smetanou, […]

Nadívané brambory

Velké brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Šunku nakrájíme na dlouhé proužky a sýr nahrubo nastrouháme. Vychladlé brambory oloupeme, malou lžičkou vydlabeme a vložíme do pekáčku. Každý brambor celý osolíme. Na dno vydlabané díry dáme nejprve kousek másla, na to proužky šunkového salámu, které úmyslně necháme koukat ven a na to rozklepneme vajíčko (stačí dávat […]

Bramborák s houbovým perkeltem

Brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli odstát a pak přebytečnou vodu slijeme. K bramborám přidáme mouku, vejce, mléko, utřený česnek, majoránku, sůl a pepř. Všechno důkladně promícháme. Těsto nalijeme na pánvičku s rozpáleným tukem a smažíme z obou stran dokřupava. Na másle orestujeme překrájené čerstvé houby (nebo žampiony), zalijeme MAGGI Kantonskou omáčkou a provaříme. Hotovým perkeltem […]

Zapečené brambory se sýrem a špenátem

Vemte čtyři brambory, vodou omyjete Solí potom, vážení, vůbec nešetřete. Brambory – vždy rozkrojené, posypete pak sýrem Zapéct v troubě necháte je, horkovzdušným vírem 🙂 Vynikající chuť dodá hotovým zapečeným bramborám trocha zakysané smetany. Mražené nebo čerstvé špenátové listy roztopíte na kostce másla. Osmahnete narychlo cibulku, dochutíte špenát a mírně dodusíte. Přidáte česnek a za […]

Francouzské brambory

Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka. V kastrole rozehřejeme máslo, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibulku, přisypeme mouku a slabě osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené brambory, osolíme a přiklopené dusíme do měkka. Ingredience: 3/4 syrových brambor 2 lžíce másla 1 středně velká cibule 1 plná lžíce hladké mouky sůl hovězí vývar Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno Počet […]