Vianočný jablčný pohár

1. Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Zmiešame s perníkovým korením, citrónovou šťavou, cukrom a v kastróliku za stáleho miešania povaríme, kým jablká nezmäknú. Créme olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale. 2. Do pohárov nalejeme časť uvarených jabĺk, puding, jablká a znovu puding. 3. Šľahačku vyšľaháme s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa […]

Green Daiquiri

Do šejkru vložíme kostky ledu. Přidáme Pisang Ambon (smaragdově zelený likér z malých zelených banánů a dalšího tropického ovoce), rum a limetkovou šťávu. Důkladně protřepeme, nalijeme do sklenice a ozdobíme kouskem limetky. Ingredience: několik kostek ledu 6 cl Pisang Ambon 3 cl bílého rumu 1 cl limetkové šťávy Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno Počet osob, pro […]

Sweet Maria

Do šejkru vložíme kostky ledu, přidáme vodku, amaretto a smetanu a důkladně protřepeme. Nalijeme do pohárků a ozdobíme celou skořicí. Ingredience: několik kostek ledu 3 cl vodky 3 cl amaretta 4 – 6 cl smetany na šlehání celá skořice na ozdobu Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno VN:F [1.6.3_896]Hodnotit […]

Pohár s ovocnou pěnou

Jemně nastrouháme kůru z poloviny pomeranče. Ze všech pomerančů vymačkáme šťávu, meruňky necháme okapat. Nasypeme je do mixéru, přidáme pomerančovou šťávu (3 lžíce uschováme) a nastrouhanou kůru. Vše důkladně rozmixujeme, přelijeme do mísy a odložíme stranou. Zbylé tři lžíce pomerančové šťávy mírně zahřejeme v kastrůlku, ale nevaříme. Do teplé tekutiny nasypeme želatinu a za mírného […]

Jahodovo-zmrzlinové potěšení

Jahody očistěte, omyjte a nechte okapat. Potom je smíchejte s cukrem, rozmixujte a rozdělte do vysokých sklenic. K jahodové hmotě přidejte na kousky nakrájenou ruskou zmrzlinu, ozdobte ušlehanou šlehačkou a ihned podávejte. Ingredience: 250 g čerstvých jahod 40 g cukru 2 vanilkové ruské zmrzliny 100 ml smetany ke šlehání Doba přípravy pokrmu: do 20 minut […]

Carlton – míchaný alkoholický nápoj

Tento koktejl se připravuje přímo do skla. Do sklenice vložíme 3 – 4 kostky ledu a postupně nadávkujeme džus a gin. Navtch zlehka posadíme KV 14 a to tak, že pomalu vléváme přes barovou lžičku. Zdobíme plátkem pomeranče a zastříkneme zalomením pomerančové kůry nad nápojem. Ingredience: grapefruitový džus 15 cl, gin 5 cl, Becherovka KV […]

Brandy grog

Do sklenky na grog dáme uvedené ingredience, které doplníme vřelou vodou. Ozdobíme řezem citronu. Ingredience: koňak nebo brandy 4 cl citronová šťáva 2 cl cukr 2-3 kostky hřebíček 2 ks skořice kousek 1 ks Doba přípravy pokrmu: do 10 minut Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno VN:F [1.6.3_896]Hodnotit recept:momentík…Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Pečený čaj

Ovoce, cukr a koření dáme na pekáč na 10 minut do trouby při 200 °C, pak přidáme 1/4 l rumu. Pečeme dalších 5 minut, nakonec zamícháme 1/2 lžičky kyseliny citronové. Naplníme do skleniček, do každé sklenice přidáme kapku rumu a necháme vychladnout dnem vzhůru. Uchováváme v lednici. Ingredience: * 2 kg ovoce, pokrájené a vypeckované […]

Ananasový koktejl s ledovým ovocem

Nejprve připravíme ovoce v ledu. Kuličky omytého rybízu a kousky oloupaného kiwi rozložíme do tvořítek na led, zalijeme vodou a necháme zamrazit. Pak je rozdělíme do sklenic, na ně dáme po 2 lžících ananasového kompotu i s nálevem a zalijeme směsí jablečného moštu, pomerančového džusu a perlivé vody. Nápoje ozdobíme želatinovými hádky omotanými na koktejlovou […]

Nektarinkový koktejl

Rozmixujeme mléko s nektarinkou a dle chuti osladíme vanilkovým cukrem. Zdobíme kouskem nektarinky. Ingredience: 2 dl mléka 1 nektarinka vanilkový cukr Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno Počet osob, pro které je recept napsán:: 1 VN:F [1.6.3_896]Hodnotit recept:momentík…Body: 5.5/10 (Hodnoceno: 2 x)