Pohár s ovocnou pěnou

reklama


Postup přípravy receptu:

Jemně nastrouháme kůru z poloviny pomeranče. Ze všech pomerančů vymačkáme šťávu, meruňky necháme okapat. Nasypeme je do mixéru, přidáme pomerančovou šťávu (3 lžíce uschováme) a nastrouhanou kůru. Vše důkladně rozmixujeme, přelijeme do mísy a odložíme stranou. Zbylé tři lžíce pomerančové šťávy mírně zahřejeme v kastrůlku, ale nevaříme. Do teplé tekutiny nasypeme želatinu a za mírného míchání necháme úplně rozpustit. Čirou šťávu se želatinou vmícháme do meruňkového pyré, přidáme jogurt a dobře promícháme. Uložíme na půl hodiny do ledničky, aby obsah ztuhl. Mezitím ušleháme z bílků měkký sníh, který opatrně zapracujeme do vychlazené meruňkové pěny. Hotové moussé rozdělíme do skleněných misek a prokládáme vrstvami ovoce. Pro větší barevnost můžeme ozdobit i želé. Pohár znovu uložíme do lednice alespoň na dvě hodiny. Před podáváním ozdobíme pomerančovou kůrou.

Ingredience:

2 pomeranče
3 konzervy meruněk ve vlastní šťávě (po 400 g)
čerstvé jahody nebo kompotované broskve
2 bílky
150 ml přírodního jogurtu
20 g práškové želatiny
pomerančová kůra na ozdobu
umělé sladidlo podle chuti

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

pohar-s-ovocnou-penou.jpg (7 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *