Pohankové langoše, starodávné

reklama


Postup přípravy receptu:

Recept určen pro 6 osob

Ve 60ml vody rozpustit kvasnice. Smíchat mléko a cukr se zbylou vodou. Trochu zchladit před přidáním kvasnic. Sníchat všechny suché ingredience v míse, utvořit dolík a nalít do něho tekutinovou směs.

Zamíchat do hladka a vypracovat těsto. Nechat ho přikryté odpočívat a kynout po 4 hodiny. Nakynuté těsto zplasknout a zamíchat do něho směs medu, rozehřátého tuku, jedlé sody a vejce. Dobře zpracovat, až je vše promíchané.

Utvořit tlusté placíčky a smažit je v horkém tuku. Osušit je kuchyňském ubrousku.

Podávat s medem, nebo co rádi. Toto jsou však nasládlé Langoše.

Ingredience:

1 balíček suchých kvasnic (7g), 1/2l vlažné vody (celkem), 1 lžíce cukru, 1/2l svařeného mléka, 70g polohrubé mouky, 500g pohankové mouky, 1 lžička soli, 2 lžíce medu, 60ml rozpuštěného rostlinného tuku, 1/4 lžičky jedlé sody, 1 vejce, tuk na smažení.

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *